-
Najnowsze wpisy
- Przepis na najlepszy Blok Czekoladowy
- Przepis na Mazurek z mlekiem skondensowanym i prażonymi migdałami
- Przepis na szybkie Ciasteczka migdałowe
- Przepis na Sernik z gruszką, cynamonem i imbirem
- Życzenia Świąteczne!
- Słodkie dekoracje świąteczne II
- Słodkie dekoracje świąteczne
- Przepis na Pudding Butterscotch by David Lebovitz
- Przepis na Pancakes jabłkowy z lekkim kremem bananowym
- Przepis na słodkie życie……
- Przepis na Czekoladowe ciasto wg Sophie Dahl
- Przepis na Pancakes z lekkim jabłkiem i bitą śmietaną
- Przepis na Tost francuski z gruszką
- Przepis na pyszną Gruszkę z imbirem i musem czekoladowym
- Przepis na smakowite Karmelizowane jabłkowo – cynamonowe krówki
- Wywiad z La Dolce Caramella dla portalu We-Dwoje.pl A w nim – o mojej kulinarnej wpadce ;)
- Przepis na Czekoladki z chili, mascarpone i maliną oraz z imbirem i orzechem laskowym
- Przepis na wyśmienitą Tartę z nadzieniem gruszkowo-imbirowym pod pierzynką z bezy
Archiwa
Listopad 2024 P W Ś C P S N « sie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Chmurka tagów
5 przemian 5 smaków ananas babeczki i mufinki banan beza bita śmietana chili ciasta ciasteczka Amaretto ciastka cynamon cytryna czekolada desery espresso gruszka herbata herbata lub kawa po przesłodzeniu herbata lub kawa rozgrzewająca imbir jabłko kajmak karmel kokos krem Amaretto krem z serka Mascarpone kruszonka krówka lekki deser lekki krem lemonka likier Amaretto maliny migdały mięta mus czekoladowy naleśniki orzechy owocowy deser rabarbar sos czekoladowy truskawka święta żurawina
La Dolce Caramella 2024
All rights reserved.
Zapraszam do korzystania z treści tego bloga tak długo, jak będziecie zamieszczać link źródłowy. W przeciwnym razie, karma może wrócić i ugryzie Was w sami-wiecie-co. ;-)
Feel free to use content from this blog as long as you link back. Otherwise, karma might come back and bite you in the you-know-what. ;-)
Przepis na Krówkę orzechową z czekoladą
Oj wzięło mnie strasznie na krówkę. Najlepsza gotowa krówka produkowana jest w Sycowie, druga dobra to ta z Milanówka.
Mnie w oczy wpadł przepis na krówkę orzechową wg Sophie Dahl. Wszystko zrobiłam wg jej instrukcji a od siebie dodałam jedynie muśnięcie, tej słodyczy, czekoladą.
I mały słodziak gotowy!
Na małą ochotę, na ząb, na słodką chwilę ;))
Dobreee!
Uśmiech znowu jest!
Polecam :-)
Oto przepis:
Składniki:
• 62g masła 82%
• 250g brązowego cukru trzcinowego
• 60g mleka (może być krowie, ale również kozie np. firmy Danmis)
• 125 ml masła orzechowego – arachidowego, może być z kawałkami orzechów
• 1 laska wanilii
• 150g cukru pudru
Polewa czekoladowa
50g rozpuszczonej czekolady deserowej (użyłam Wedla)
opcjonalnie imbir w proszku (ten dodatek jest dla osób, które lubią zrównoważyć słodki smak dodając smak ostry, imbirem można lekko oprószyć masę krówkową przed udekorowaniem jej czekoladą, ta przyprawa doda głębi smakowym doznaniom, pycha)
Przygotowanie:
deserową. Ponownie wstawiłam do lodówki. Krówkę można przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku przez kilka dni.
Dziękuję, że znowu odwiedziliście mój blog :) Jeśli macie ochotę na dzielenie się ze mną swoimi słodkimi komentarzami, będę w siódmym niebie! Spróbujcie również:
O MNIE
Who's Online
Obserwuj tego bloga Subskrybuj kanał RSS
KATEGORIE
Popularne posty
Sorry. No data so far.
Tagi
Najnowsze komentarze
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA SŁODKIE KOMENTARZE :-)
Strony
MYŚLI NIEULOTNE..
Browse
Lubicie smaki, które kojarzą się Wam z dzieciństwem?
To ciasto piekła moja Ciocia, do której jako małe dziewczynki jeździłyśmy z siostrą na wakacje :-) Pamiętam, że …
Niedzielne słodkie chwile… z lekkim deserem w postaci rześkiej cytryny połączonej z białą czekoladą i słodziutką borówką amerykańską. Bez śmietany, bez mleka, bez masła.
Lekki krem, …