-
Najnowsze wpisy
- Przepis na najlepszy Blok Czekoladowy
- Przepis na Mazurek z mlekiem skondensowanym i prażonymi migdałami
- Przepis na szybkie Ciasteczka migdałowe
- Przepis na Sernik z gruszką, cynamonem i imbirem
- Życzenia Świąteczne!
- Słodkie dekoracje świąteczne II
- Słodkie dekoracje świąteczne
- Przepis na Pudding Butterscotch by David Lebovitz
- Przepis na Pancakes jabłkowy z lekkim kremem bananowym
- Przepis na słodkie życie……
- Przepis na Czekoladowe ciasto wg Sophie Dahl
- Przepis na Pancakes z lekkim jabłkiem i bitą śmietaną
- Przepis na Tost francuski z gruszką
- Przepis na pyszną Gruszkę z imbirem i musem czekoladowym
- Przepis na smakowite Karmelizowane jabłkowo – cynamonowe krówki
- Wywiad z La Dolce Caramella dla portalu We-Dwoje.pl A w nim – o mojej kulinarnej wpadce ;)
- Przepis na Czekoladki z chili, mascarpone i maliną oraz z imbirem i orzechem laskowym
- Przepis na wyśmienitą Tartę z nadzieniem gruszkowo-imbirowym pod pierzynką z bezy
Archiwa
Listopad 2024 P W Ś C P S N « sie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
Chmurka tagów
5 przemian 5 smaków ananas babeczki i mufinki banan beza bita śmietana chili ciasta ciasteczka Amaretto ciastka cynamon cytryna czekolada desery espresso gruszka herbata herbata lub kawa po przesłodzeniu herbata lub kawa rozgrzewająca imbir jabłko kajmak karmel kokos krem Amaretto krem z serka Mascarpone kruszonka krówka lekki deser lekki krem lemonka likier Amaretto maliny migdały mięta mus czekoladowy naleśniki orzechy owocowy deser rabarbar sos czekoladowy truskawka święta żurawina
La Dolce Caramella 2024
All rights reserved.
Zapraszam do korzystania z treści tego bloga tak długo, jak będziecie zamieszczać link źródłowy. W przeciwnym razie, karma może wrócić i ugryzie Was w sami-wiecie-co. ;-)
Feel free to use content from this blog as long as you link back. Otherwise, karma might come back and bite you in the you-know-what. ;-)
Przepis na Mus z cynamonem i espresso
Składniki (4 porcje):
• 600 ml śmietanki kremowej 30% (deser bardziej płynny) mocno schłodzonej
• 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, np. Nescafe Espresso
• 1 kopiasta łyżeczka cynamonu
• 2 łyżki cukru pudru (przesianego przez sitko)
Przygotowanie:
Przedstawiam delikatny śmietanowy deser muśnięty zdecydowanym smakiem kawy Nescafe Espresso oraz nutą cynamonu! Lubię go bez dodatków – gdy jest dobrze schłodzony w lodówce – jest idealny zamiast małej kawy w upalne dni! W mniej upalne – też dobrze smakuje. Nie jest bardzo słodki, ale wyjątkowy w smaku…
Równie wyśmienity jest także z biszkoptem lub cantucinni a ze świeżą jagodą jest prawdziwą delicją… zależnie od nastroju.
Uwielbiam wyjadać mocno schłodzony mus łyżeczką prosto z filiżanki, w której zwykle piję kawę.
Ciasteczka cantucinni są wybornym uzupełnieniem smaku tego lekkiego musu, jeżeli oczywiście ktoś za nimi przepada tak jak ja! A dla wielbicieli bardziej miękkich dodatków polecam biszkopty ;-)
Polecam również:
Dziękuję, że znowu odwiedziliście mój blog :) Jeśli macie ochotę na dzielenie się ze mną swoimi słodkimi komentarzami, będę w siódmym niebie! Spróbujcie również:
O MNIE
Who's Online
Obserwuj tego bloga Subskrybuj kanał RSS
KATEGORIE
Popularne posty
Sorry. No data so far.
Tagi
Najnowsze komentarze
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA SŁODKIE KOMENTARZE :-)
Strony
MYŚLI NIEULOTNE..
Browse
Do znalezienia przepisu na ten deser nakłonił mnie artykuł Tessy Capponi-Borawskiej, który przeczytałam w pewnym miesięczniku. W Internecie znalazłam jeden (oczywiście jeden z wielu), który …
Składniki (3 porcje):
• galaretka o smaku agrestowym w proszku na 450 ml wody
• 1 łyżka serka homogenizowanego o smaku waniliowym (użyłam Danio)
• kilkanaście listków świeżej mięty
Przygotowanie:
Do …