2 śląskiekiełbaski z indyka podsmażone wcześniej na oliwie z oliwek – smak ostry
natka zielonej pietruszki – smak kwaśny
jajko na twardo na każdą porcję – smak słodki
Przygotowanie:
Na wrzącą wodę dodajemy składniki, zachowując kolejność, skończyć na bulionie wegetariańskim i gotować min. 1 godz.
Wywar przecedzić, dodać zakwas żurkowy i roztarty w palcach majeranek.
W osobnym garnuszku do śmietany dodać 2-3 łyżki zupy, by śmietana nie zważyła się w zupie, gotową śmietanę wlać do zupy. Osobno wcześniej ugotować ziemniaki, dodać do zupy przed kiełbaskami (pokrojonymi w plasterki).
Dosolić do smaku, dodać natkę zielonej pietruszki. Całość zagotować.
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.
Wyborny, bogaty w smak, rewelacyjnie równoważący.
Po prostu pycha!
Jedna z wyśmienitych zup dających organizmowi tyle dobrego, że już tęskni się za kolejną porcją! :-)))
P. Ania Ciesielska pisze:
„Cokolwiek czyniłeś kiedyś, robiłeś najlepiej jak potrafiłeś – na miarę swojej świadomości. Teraz masz inną świadomość, więc się zmieniaj. Ale czy człowiek będący w gęstej energii Ego, czyli strachu, jest w stanie sam sobie pomóc, by się z tego wyrwać? Jest to bardzo trudne. Czy można samą tylko świadomością doprowadzić do zrównoważenia emocjonalnego? Absolutnie nie. Nasze ciało musi zmienić wibrację – musi ją podnieść.
Nie ma innego sposobu niż dostarczać energię, która będzie od wewnątrz równoważyć każdą komórkę, każdy narząd.”
Czas na równoważący żurek :-)))
A taki zakwas na żurek kupicie w sklepie ze zdrową żywnością :-)
Smacznego życzę! :-)
O MNIE
Moja kronika słodkich przygód w kuchni. To bezkresna wolność! To miejsce gdzie wsłuchuję się w siebie i odkrywam nowe ulubione smaki. A dziś mam ochotę na... :)
Przepis na Żurek wg Pięciu Przemian
Składniki:
• 2 litry wrzątku – smak gorzki
• łyżeczka tymianku – smak gorzki
• 3 marchewki – smak słodki
• 3 pietruszki – smak słodki
• 2 cebule – smak ostry
• 3 ząbki czosnku – smak ostry
• łyżeczka imbiru lub 4 plasterki świeżego – smak ostry
• łyżeczka pieprzu z ziarenkach – smak ostry
• 40dkg uda indyka z kością – smak ostry
• ½ łyżeczki soli – smak słony
• łyżeczka bulionu wegetariańskiego – smak słony
• 500ml Familijnego Żurku naturalnego – smak kwaśny
• 2 łyżeczki roztartego z palcach majeranku – smak gorzki
½ szklanki słodkiej śmietany 30% – smak słodki
2 duże ziemniaki (osobno ugotowane) – smak słodki
2 śląskie kiełbaski z indyka podsmażone wcześniej na oliwie z oliwek – smak ostry
natka zielonej pietruszki – smak kwaśny
jajko na twardo na każdą porcję – smak słodki
Przygotowanie:
Wyborny, bogaty w smak, rewelacyjnie równoważący.
Po prostu pycha!
Jedna z wyśmienitych zup dających organizmowi tyle dobrego, że już tęskni się za kolejną porcją! :-)))
P. Ania Ciesielska pisze:
„Cokolwiek czyniłeś kiedyś, robiłeś najlepiej jak potrafiłeś – na miarę swojej świadomości. Teraz masz inną świadomość, więc się zmieniaj. Ale czy człowiek będący w gęstej energii Ego, czyli strachu, jest w stanie sam sobie pomóc, by się z tego wyrwać? Jest to bardzo trudne. Czy można samą tylko świadomością doprowadzić do zrównoważenia emocjonalnego? Absolutnie nie. Nasze ciało musi zmienić wibrację – musi ją podnieść.
Nie ma innego sposobu niż dostarczać energię, która będzie od wewnątrz równoważyć każdą komórkę, każdy narząd.”
Czas na równoważący żurek :-)))
A taki zakwas na żurek kupicie w sklepie ze zdrową żywnością :-)
Smacznego życzę! :-)
O MNIE
Who's Online
Obserwuj tego bloga Subskrybuj kanał RSS
KATEGORIE
Popularne posty
Sorry. No data so far.
Tagi
Najnowsze komentarze
DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA SŁODKIE KOMENTARZE :-)
Strony
MYŚLI NIEULOTNE..